Warmtepomp Sint-Maartensdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sint-Maartensdijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint-Maartensdijk.
warmtepomp-installateur-4695

 • Verantwoorde investering
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
Netnummer0166 (+31166)
Gasgebruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sint-Maartensdijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint-Maartensdijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sint-Maartensdijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door onze vergelijker check je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4695).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze pagina doorzoek je waardevolle info m.b.t. de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Sint-Maartensdijk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €17.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Sint-Maartensdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-maartensdijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Gelukkig, het leidt tot veel minder stookkosten. Geholpen door ISDE subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23400Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14100 – €21200Ook koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6900Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3900 – €6575Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2500 – €6300Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Sint-Maartensdijk verbruikt om en nabij 1310 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €240 tot €360. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €130 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€662
Buitenlucht2400kWh€430€232
Bodemwarmte1850kWh€298€364
Hybride1425 kWh + 475 M3€463€199

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sint-Maartensdijk?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Tholen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval is er de duurzame groene lening bij gemeente Tholen. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.tholen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint-Maartensdijk. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €3800. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Sint-Maartensdijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ongeveer €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2125.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CIATGEOCIAT Modular 33H7 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC450KXZE1+Climate kit KX28037 KW€5000,-
Carrier61AF-05537 KW€4850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Sint-Maartensdijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!