Warmtepomp Bergen op Zoom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bergen op Zoom? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Bergen op Zoom.
warmtepomp-installateur-4601

 • Een energieneutrale woning
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4601
Netnummer0164 (+31164)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bergen op Zoom

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit diverse oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergen op Zoom heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bergen op Zoom? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van deze pagina tref je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4601).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek je praktische gegevens over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bergen op Zoom kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.200 en €15.600. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.050 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Bergen op Zoom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergen-op-zoom

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een hoge subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6500. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24200Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€15300 – €24500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4600 – €6600Lage aanschafprijs
Lucht-water€4800 – €7450Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2250 – €5300Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Bergen op Zoom consumeert pakweg 1220 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €230 tot €350. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €150 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€700
Buitenlucht2350kWh€462€238
Bodemwarmte1675kWh€322€378
Hybride1525 kWh + 500 M3€497€203

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bergen op Zoom?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bergen op Zoom?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening via jouw gemeente Bergen op Zoom. We hebben het over een een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.bergenopzoom.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Bergen op Zoom. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €725 tot doorgaans €3450. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bergen op Zoom (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze om en nabij €1600.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 26 Twin; 81034426 KW€4400,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + EHSC-VM2C12 KW€2500,-
VaillantaroSTOR VWL B 100/50 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bergen op Zoom aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente