Warmtepomp Sint-Annaland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Sint-Annaland? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten. Hierna check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint-Annaland.
warmtepomp-installateur-4697

 • Goed voor het milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Interessante salderingsregeling
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Gasgebruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint-Annaland

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint-Annaland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Sint-Annaland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze vergelijker lees je eenvoudig (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4697).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder vind je toepasbare raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Sint-Annaland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €21.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.625 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Sint-Annaland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-annaland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5900. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3100. De factuur wordt vastgesteld door specifieke facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23800Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4450 – €6875Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4750 – €6400Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2225 – €6050Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Sint-Annaland verbruikt ongeveer 1310 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €275 tot €310. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €130 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€664
Buitenlucht2625kWh€445€219
Bodemwarmte1750kWh€312€352
Hybride1300 kWh + 350 M3€478€186

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sint-Annaland?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tholen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Tholen. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.tholen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint-Annaland. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot plusminus €1650. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint-Annaland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij circa €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CIATGEOCIAT Modular 45HT9 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC450KXZRE1+Climate kit KX28035 KW€4800,-
Carrier30RQV-017CH8 KW€1950,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sint-Annaland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!