Warmtepomp Poortvliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Poortvliet? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Hierna ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Poortvliet.
warmtepomp-installateur-4693

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Los van de energieleverancier
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode-regio4693
Netnummer0166 (+31166)
Gas-verbruik M31310 M3
Stroom-verbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Poortvliet

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je vindt flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Poortvliet kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Poortvliet? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website vind jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4693).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hieronder bekijk jij samengestelde info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Poortvliet kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.200 en €14.500. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Poortvliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-poortvliet

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een flinke subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. verscheidene onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26300Passief koelen, prijzig
Water-water€13000 – €20500Kan ook koelen
Lucht-lucht€3500 – €6150Lage aanschafprijs
Lucht-water€3650 – €6875Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €5700Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Poortvliet gebruikt circa 1310 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €240 tot €400. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€660
Buitenlucht2425kWh€455€205
Bodemwarmte2075kWh€323€337
Hybride1500 kWh + 600 M3€488€172

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Poortvliet?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen verschillende voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tholen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening bij de gemeenten Tholen. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.tholen.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Poortvliet. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot doorgaans €1850. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Poortvliet (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CIATGEOCIAT Access 18H4 KW€2650,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC400KXZRE1+Climate kit KX28036 KW€4900,-
Carrier61AF-03522 KW€3350,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een handig stappenplan van de warmteservice Poortvliet aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!