Warmtepomp Sint Philipsland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sint Philipsland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €170,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sint Philipsland.
warmtepomp-installateur-4675

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode-regio4675
Netnummer0167 (+31167)
Gasgebruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint Philipsland

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat fors wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Philipsland kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Sint Philipsland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze website bekijk jij snel installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4675).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna doorzoek jij waardevolle gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Sint Philipsland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €23.900. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.450 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Philipsland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-philipsland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2600. De eindfactuur wordt getekend door velerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27500Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€17400 – €24200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3750 – €6600Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €6800Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2850 – €6550Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Sint Philipsland gebruikt plusminus 1310 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing fluctueert tussen de €240 tot €305. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €195 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€658
Buitenlucht2400kWh€441€217
Bodemwarmte1900kWh€309€349
Hybride1300 kWh + 450 M3€474€184

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sint Philipsland?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tholen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Tholen. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.tholen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint Philipsland. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €850 tot maar liefst €3150. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Philipsland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ongeveer €1575.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATDYNACIAT LG 130A54 KW€7200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC335KXZXE1+Climate kit KX28027 KW€4000,-
Carrier61AF-02213 KW€2450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Sint Philipsland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!