Warmtepomp Stavenisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Stavenisse? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Stavenisse.
warmtepomp-installateur-4696

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4696
Netnummer0166 (+31166)
Gas-verbruik M31310 M3
Stroom-gebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Stavenisse

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat meerdere installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stavenisse kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Stavenisse? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website bekijk je waardevolle erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4696).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk je omvangrijke info met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Stavenisse kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €275,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €24.100. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een prima manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.575 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Stavenisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stavenisse

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de huidige subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6600. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De totaalprijs hangt af van diverse aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23300Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15200 – €24200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €6875Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4700 – €6775Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €6750Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Stavenisse gebruikt ongeveer 1310 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing varieert van €275 tot €345. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €180 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2750kWh€438€225
Bodemwarmte1825kWh€305€358
Hybride1400 kWh + 425 M3€471€192

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stavenisse?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tholen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Tholen. Het betreft een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.tholen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Stavenisse. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot doorgaans €3050. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Stavenisse (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CIATGEOCIAT Modular 45H9 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC450KXZE1+2X Climate kit KX28037 KW€5000,-
Carrier61AF-07547 KW€5850,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Stavenisse aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!