Warmtepomp Scherpenisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Scherpenisse? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Als je iets verders scrollt bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Scherpenisse.
warmtepomp-installateur-4694

 • Milieubewuste keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
Netnummer0166 (+31166)
Gasgebruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Scherpenisse

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scherpenisse kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Scherpenisse? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij snel verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4694).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf check je accurate gegevens m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Scherpenisse kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €14.600. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.375 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Scherpenisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scherpenisse

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Dankzij een royale subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3200. De factuur wordt mede bepaald door diverse onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23600Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17600 – €23500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4450 – €7275Zeer betaalbaar
Lucht-water€3950 – €7375Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €5950Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Scherpenisse consumeert ongeveer 1310 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €240 tot €400. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€661
Buitenlucht2600kWh€463€198
Bodemwarmte1725kWh€331€331
Hybride1500 kWh + 400 M3€496€165

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Scherpenisse?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tholen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Tholen. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.tholen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Scherpenisse. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €875 tot wel €2800. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Scherpenisse (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CIATGEOCIAT Modular 20H5 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC400KXZRE1+2X Climate kit KX28036 KW€4900,-
Carrier61AF-04529 KW€4050,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Scherpenisse aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!