Warmtepomp Sint Annen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sint Annen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een voordelige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Op onze website tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sint Annen.
warmtepomp-installateur-9796

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidie

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode-regio9796
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint Annen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Annen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Sint Annen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl tref je snel en eenvoudig de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9796).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij praktische details over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sint Annen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.000 en €23.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Annen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-annen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25000Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17800 – €20000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €6175Relatief lage investering
Lucht-water€3850 – €6200Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2225 – €5150Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sint Annen verbruikt plusminus 1630 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Eneco of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €255 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €155 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€699
Buitenlucht2800kWh€489€210
Bodemwarmte1725kWh€350€350
Hybride1300 kWh + 400 M3€524€175

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sint Annen?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ten Boer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we de unieke groene lening in de gemeente Ten Boer. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.tenboer.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint Annen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €700 en lopen op tot wel €2300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Annen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij grofweg €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLZi1011 KW€2400,-
Weishaupt / MonarchWWP W 10 ID10 KW€2800,-
HautecHCS-PN-60/2K (88SC0762SDPN5)18 KW€3600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Sint Annen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!