Warmtepomp Winneweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Winneweer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check je praktische info over een warmtepomp kopen in Winneweer.
warmtepomp-installateur-9793

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode-regio9793
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Winneweer

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winneweer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Winneweer? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door de warmtepomp-vergelijker doorzoek je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9793).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je handige informatie over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Winneweer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €17.100. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.400 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Winneweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winneweer

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via aantrekkelijk subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7100. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2700. De factuur wordt vastgesteld door verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16800 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6550Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4700 – €6775Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2450 – €6000Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Winneweer gebruikt ong. 1630 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €230 tot €390. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €150 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€696
Buitenlucht2775kWh€466€230
Bodemwarmte1875kWh€327€369
Hybride1600 kWh + 400 M3€501€195

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als de buitenlucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Winneweer?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is een aanvulling op jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Ten Boer. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.tenboer.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Winneweer. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot maar liefst €1850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Winneweer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je om en nabij €1700.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosLHA.902.LS56 KW€6750,-
Weishaupt / MonarchWWP S 35 ID35 KW€5300,-
HautecHCS-PK-260KA (88SU2381SDPA5)13 KW€3100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Winneweer aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!