Warmtepomp Garmerwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Garmerwolde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Garmerwolde.
warmtepomp-installateur-9798

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9798
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Garmerwolde

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verschillende oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garmerwolde heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Garmerwolde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze website tref je vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9798).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop tref jij veelzijdige raadgeving omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Garmerwolde heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €175,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.100 en €13.500. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.525 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Garmerwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garmerwolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door een hoge subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €8000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3400. De factuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23500Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €23700Beste rendement
Lucht-lucht€3900 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4800 – €7325Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2700 – €5850Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Garmerwolde verbruikt om en nabij 1630 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Eneco of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €240 tot €320. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €125 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€701
Buitenlucht2575kWh€463€238
Bodemwarmte1850kWh€322€379
Hybride1425 kWh + 425 M3€498€203

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Garmerwolde?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via jouw gemeente Ten Boer. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.tenboer.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Garmerwolde. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot doorgaans €3100. Informeren naar de hoogte van de subsidie in januari 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Garmerwolde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLZi2016 KW€2900,-
Weishaupt / MonarchWWP W 18 ID17 KW€3500,-
HautecHCS-PN-19 (88SF015ASCPN5)7 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Garmerwolde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!