Warmtepomp Ten Post

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Ten Post? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende facetten. In het volgende kopje ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ten Post.
warmtepomp-installateur-9792

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Een zeer hoog rendement
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcodegebied9792
Netnummer050 (+3150)
Gas-verbruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ten Post

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ten Post kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Ten Post? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze vergelijker bekijk je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9792).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hierna doorzoek jij actuele aanbevelingen omtrent de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Ten Post kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €210,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €12.200. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Ten Post (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ten-post

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie haal jij een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €6800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €1900. De totaalprijs is gebaseerd op diverse onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27800Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5050 – €6175Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2950 – €6400Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ten Post gebruikt pakweg 1630 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €280 tot €345. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €150 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€695
Buitenlucht2400kWh€459€236
Bodemwarmte1825kWh€320€375
Hybride1375 kWh + 500 M3€493€202

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ten Post?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de interessante groene lening via jouw gemeente Ten Boer. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.tenboer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ten Post. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot ongeveer €3550. Informeren naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ten Post (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf om en nabij €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLHA.802.XL46 KW€5900,-
Weishaupt / MonarchWWP S 30 IR30 KW€4800,-
HautecHCS-PK-242KA (88SU2301SDPA5)10 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Ten Post aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!