Warmtepomp Thesinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Thesinge? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een economische en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Thesinge.
warmtepomp-installateur-9797

 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode-regio9797
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31630 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Thesinge

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit honderden systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Thesinge kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Thesinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je veelzijdige warmtepomp installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9797).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna doorzoek jij omvangrijke info over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Thesinge kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €21.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.375 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Thesinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-thesinge

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Via actuele subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €5800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. De factuur wordt mede bepaald door verschillende onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €27700Geen geluid, hoge investering
Water-water€17200 – €20800Beste rendement
Lucht-lucht€5350 – €6975Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6750Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2550 – €5950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Thesinge verbruikt om en nabij 1630 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schatten we op €250 tot €355. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €125 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€700
Buitenlucht2325kWh€455€245
Bodemwarmte1750kWh€315€385
Hybride1375 kWh + 500 M3€490€210

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Thesinge?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Ten Boer. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.tenboer.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Thesinge. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €875 en kunnen oplopen tot €2850. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Thesinge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosLZi1516 KW€2900,-
Weishaupt / MonarchWWP W 14 ID13 KW€3100,-
HautecHCS-PN-75/2K (88SC0902SDPN5)21 KW€3900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Thesinge aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!