Warmtepomp Woltersum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Woltersum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Woltersum.
warmtepomp-installateur-9795

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming
 • Je woning van het gas af
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9795
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Woltersum

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woltersum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Woltersum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze pagina bekijk je veelzijdige leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9795).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Hierna doorzoek je praktische adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Woltersum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €17.700. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Woltersum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woltersum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. D.m.v. de huidige subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €5500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2500. De factuur is gebaseerd op diverse factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €28000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15800 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4750 – €6850Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5350 – €6275Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €5150Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Woltersum consumeert grofweg 1630 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €260 tot €305. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €145 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€698
Buitenlucht2500kWh€482€216
Bodemwarmte1725kWh€342€356
Hybride1525 kWh + 525 M3€517€181

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Woltersum?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Ten Boer. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.tenboer.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Woltersum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €975 tot doorgaans €2400. Interesse naar de actuele subsidie in januari 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Woltersum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf circa €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosLZi089 KW€2200,-
Weishaupt / MonarchWWP S 50 ID52 KW€7000,-
HautecHCS-PN-42/2K (88SC0602SDPN5)15 KW€3300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Woltersum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!