Warmtepomp Lellens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lellens? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt check je meer info over een warmtepomp kopen in Lellens.
warmtepomp-installateur-9794

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9794
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lellens

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verscheidene onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lellens kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Lellens? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze tool check je moeiteloos erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9794).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna vind jij accurate aanbevelingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Lellens kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €18.000. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Lellens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lellens

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel lagere gaskosten. D.m.v. actuele subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2300. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26600Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14300 – €24300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6900Werkt ook als een airco
Lucht-water€3500 – €6575Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2550 – €6250Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Lellens gebruikt om en nabij 1630 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €320. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €140 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€697
Buitenlucht2475kWh€474€223
Bodemwarmte1750kWh€335€362
Hybride1375 kWh + 550 M3€509€188

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lellens?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening in de regio Ten Boer. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.tenboer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lellens. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot wel €2200. Benieuwd naar de december 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lellens (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€275, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLHA.902.XL55 KW€6650,-
Weishaupt / MonarchWWP S 40 IH34 KW€5200,-
HautecHCS-PN-35/2K (88SC0522SDPN5)12 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Lellens aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!