Warmtepomp Posterholt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Posterholt? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een economische en ecologische manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Hierna check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Posterholt.
warmtepomp-installateur-6061

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcodegebied6061
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Posterholt

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Posterholt heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Posterholt? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze website vind je in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6061).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand lees je veelzijdige informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Posterholt heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.900 en €19.700. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.675 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Posterholt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-posterholt

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van de hoge subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2600. De eindfactuur is afhankelijk van verscheidene onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26900Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16600 – €20800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6950Lage aanschafprijs
Lucht-water€5250 – €7325Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2225 – €5150Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Posterholt consumeert plusminus 1660 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €265 tot €315. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €190 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€746
Buitenlucht2675kWh€515€231
Bodemwarmte2000kWh€366€380
Hybride1325 kWh + 450 M3€552€194

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Posterholt?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Roerdalen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Roerdalen. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.roerdalen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Posterholt. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €750 tot maar liefst €2300. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Posterholt (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1950.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-XEE 302 ST53 KW€6300,-
PanasonicKIT-AQC12H9E812 KW€2500,-
ClimavenetaBWR 0025MS DHW28 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een actueel stappenplan van de warmteservice Posterholt aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!