Warmtepomp Montfort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Montfort? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse zaken. Op onze website vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Montfort.
warmtepomp-installateur-6065

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcodegebied6065
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Montfort

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Montfort kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Montfort? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze website ontdek je vandaag nog erkende installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6065).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand doorzoek je actuele aanbevelingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Montfort kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €16.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.550 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Montfort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-montfort

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Via een royale subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25600Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16500 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €6025Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5250 – €7100Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2750 – €6350Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Montfort verbruikt ong. 1660 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €205 tot €380. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €130 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€748
Buitenlucht2450kWh€486€262
Bodemwarmte2025kWh€337€411
Hybride1375 kWh + 575 M3€524€224

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Montfort?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Roerdalen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Roerdalen. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.roerdalen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Montfort. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €875 tot ongeveer €2900. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Montfort (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 20.244 KW€5550,-
PanasonicPAW-DHW100W0 KW€1250,-
ClimavenetaBWR 0031MS DHW29 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Montfort aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!