Warmtepomp Herkenbosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Herkenbosch? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Herkenbosch.
warmtepomp-installateur-6075

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode-regio6075
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Herkenbosch

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herkenbosch kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Herkenbosch? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door warmtepomprevolutie.nl lees jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6075).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij praktische details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Herkenbosch kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €320,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €12.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Herkenbosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herkenbosch

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Door middel van een flinke subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De eindfactuur kan men berekenen met specifieke onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27400Hoge besparing, dure installatie
Water-water€14000 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€4000 – €7350Werkt ook als een airco
Lucht-water€4650 – €6775Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2475 – €5150Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Herkenbosch gebruikt om en nabij 1660 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €225 tot €395. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €165 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€651
Buitenlucht2750kWh€449€202
Bodemwarmte1700kWh€319€332
Hybride1500 kWh + 450 M3€482€169

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Herkenbosch?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Roerdalen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval hebben we de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Roerdalen. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.roerdalen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Herkenbosch. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot ongeveer €2750. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Herkenbosch (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1750.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSN-XIN 314 KW€1400,-
PHNIXPASHW008-300LDE0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0025T MTD28 KW€2650,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Herkenbosch aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!