Warmtepomp Melick

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Melick? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €210,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Melick.
warmtepomp-installateur-6074

 • Draag bij aan een milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode-regio6074
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Melick

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt fors wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Melick kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Melick? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via de warmtepomp-vergelijker tref jij in enkele stappen erkende installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6074).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop ontdek je omvangrijke raadgeving omtrent de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Melick heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €310,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €15.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Melick (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-melick

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Via een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6200. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door velerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24700Hoge besparing, erg duur
Water-water€15900 – €24600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €6475Verwarmen en koelen
Lucht-water€3500 – €6500Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2425 – €5800Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Melick gebruikt circa 1660 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schommelt tussen €235 tot €305. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €135 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2575kWh€442€208
Bodemwarmte1850kWh€312€338
Hybride1450 kWh + 550 M3€475€176

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Melick?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Roerdalen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Roerdalen. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.roerdalen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Melick. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €725 tot ongeveer €3500. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Melick (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ong. €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSN-XIN 213 KW€1300,-
PHNIXPASHW008-300LD0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0025TS MTD28 KW€2650,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Melick aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!