Warmtepomp Botlek Rotterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Botlek Rotterdam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Op onze website tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Botlek Rotterdam.
warmtepomp-installateur-3197

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode-regio3197
Netnummer0181 (+31181)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Botlek Rotterdam

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tientallen systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Botlek Rotterdam heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Botlek Rotterdam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl doorzoek je in enkele stappen de beste installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3197).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Bijgaand tref jij praktische raadgeving ten aanzien van de type warmtepompenen wat schikt naar jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Botlek Rotterdam heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €350,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.100 en €11.400. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Botlek Rotterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-botlek-rotterdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. Geholpen door actuele subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. De totaalprijs wordt mede bepaald door velerlei aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25400Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16900 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4400 – €6025CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5250 – €7375Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2900 – €6650Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Botlek Rotterdam verbruikt grofweg 1660 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €215 tot €340. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €165 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€742
Buitenlucht2425kWh€482€260
Bodemwarmte1750kWh€334€408
Hybride1325 kWh + 375 M3€519€223

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Botlek Rotterdam?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Roerdalen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Roerdalen. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.roerdalen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Botlek Rotterdam. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €600 tot gemiddeld €1700. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Botlek Rotterdam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSW 42H16 KW€2800,-
LG Therma VHU161 U33 + CENTOWER 100/30110 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 9090A-HMD 216 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Botlek Rotterdam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!