Warmtepomp Sint Odiliënberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sint Odiliënberg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een economische en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sint Odiliënberg.
warmtepomp-installateur-6077

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcodegebied6077
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sint Odiliënberg

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei versies. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Odiliënberg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Sint Odiliënberg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website check je bruikbare installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6077).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Bijgaand bekijk je toepasbare gegevens aangaande alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Sint Odiliënberg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €22.700. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Odiliënberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-odilienberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €5900. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De factuur wordt vastgesteld door allerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24000Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17600 – €22900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €6100Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4450 – €6325Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2275 – €6600Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Sint Odiliënberg gebruikt grofweg 1660 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schommelt tussen €255 tot €350. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €130 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€652
Buitenlucht2575kWh€456€196
Bodemwarmte1700kWh€326€326
Hybride1550 kWh + 550 M3€489€163

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Sint Odiliënberg?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Roerdalen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Roerdalen. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.roerdalen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Sint Odiliënberg. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €975 en lopen op tot wel €3500. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Odiliënberg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSN-XIN 416 KW€1750,-
PHNIXNexus All in One 200 LD – E0 KW€1100,-
ClimavenetaBWR 0025T DHW27 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Sint Odiliënberg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat warme lucht binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!