Warmtepomp Vlodrop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Vlodrop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Vlodrop.
warmtepomp-installateur-6063

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode-regio6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vlodrop

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met fors wat onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlodrop biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Vlodrop? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool ontdek jij moeiteloos (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6063).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek je bruikbare toelichtingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vlodrop kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €23.200. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.150 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Vlodrop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlodrop

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Via de huidige subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5600. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3400. De factuur wordt gebudgetteerd middels allerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25100Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €22400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5300 – €6975Lage aanschafprijs
Lucht-water€3750 – €6400Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vlodrop verbruikt grofweg 1660 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €260 tot €395. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€747
Buitenlucht2350kWh€523€224
Bodemwarmte2025kWh€374€374
Hybride1400 kWh + 400 M3€560€187

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vlodrop?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Roerdalen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening bij gemeente Roerdalen. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.roerdalen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vlodrop. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot doorgaans €2700. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vlodrop (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1700.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN 18.236 KW€4600,-
PanasonicKIT-AQC16H9E816 KW€2900,-
ClimavenetaBWR 0031MS MTD210 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Vlodrop aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!