Warmtepomp Oostdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oostdijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende aspecten. In het volgende kopje ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Oostdijk.
warmtepomp-installateur-4415

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Een zeer hoog rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcodegebied4415
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oostdijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er zijn meerdere versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostdijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woonruimte en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Oostdijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met deze website check jij vandaag nog de beste installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4415).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij bruikbare toelichtingen die gaan over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Oostdijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €295,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €20.100. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.250 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Oostdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostdijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6000. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3200. De factuur wordt berekend door specifieke onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15500 – €22600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €6275Relatief voordelig
Lucht-water€4800 – €7050Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2300 – €6350Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oostdijk consumeert plusminus 1310 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schatten we op €275 tot €360. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €155 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€679
Buitenlucht2350kWh€441€238
Bodemwarmte1725kWh€306€373
Hybride1600 kWh + 350 M3€475€204

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oostdijk?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantaleisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Reimerswaal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Reimerswaal. Het betreft een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.reimerswaal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oostdijk. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €1550. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oostdijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ongeveer €1650.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier30RQSY078B50 KW€6150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YHA + TSA-100014 KW€2700,-
AuerEdel 80 Air0 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Oostdijk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor verhinder je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!