Warmtepomp Waarde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Waarde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende zaken. Op deze pagina lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Waarde.
warmtepomp-installateur-4414

 • Minder CO-2 belasting
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcodegebied4414
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Waarde

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit honderden oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waarde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Waarde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze website tref jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4414).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Onderstaand check jij waardevolle info met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Waarde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.800 en €22.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.200 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Waarde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waarde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Via een royale subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26500Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €21100Beste rendement
Lucht-lucht€3600 – €6825Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6250Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €6250Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Waarde gebruikt ong. 1310 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier van energie als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €265 tot €350. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €145 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€678
Buitenlucht2725kWh€475€203
Bodemwarmte2100kWh€339€339
Hybride1325 kWh + 500 M3€509€170

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Waarde?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Reimerswaal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Reimerswaal. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.reimerswaal.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Waarde. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €850 tot doorgaans €3200. Benieuwd naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waarde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je plusminus €1975.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2150.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier30RQSY070B45 KW€5650,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YHA + ERSE-MEC11 KW€2400,-
AuerCylia Air 300 1-Ech0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Waarde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!