Warmtepomp Yerseke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Yerseke? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €230,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Yerseke.
warmtepomp-installateur-4401

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode-regio4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Yerseke

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Yerseke kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Yerseke? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4401).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf check je accurate toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Yerseke kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €275,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.000 en €20.900. We spreken over vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.475 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Yerseke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-yerseke

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. actuele subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €7700. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door velerlei aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23700Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14700 – €21400Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €7225CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6100Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2375 – €6700Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Yerseke gebruikt om en nabij 1310 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €270 tot €320. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €175 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€675
Buitenlucht2775kWh€452€223
Bodemwarmte1600kWh€317€358
Hybride1575 kWh + 350 M3€486€189

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Yerseke?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Reimerswaal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Reimerswaal. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.reimerswaal.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Yerseke. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €850 tot doorgaans €2400. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Yerseke (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1750.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQSY045B28 KW€3950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + TSA-10009 KW€2200,-
AtlanticExplorer V4 270L0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Yerseke aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!