Warmtepomp Kruiningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Kruiningen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Op onze website check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kruiningen.
warmtepomp-installateur-4416

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Ook koelen is mogelijk
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te bedienen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcodegebied4416
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kruiningen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kruiningen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Kruiningen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker doorzoek je vandaag nog installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4416).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl lees je veelzijdige raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kruiningen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €20.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Kruiningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kruiningen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7500. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2700. Het prijskaartje wordt berekend door specifieke factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13600 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€4400 – €6650Relatief lage investering
Lucht-water€5200 – €7450Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €5400Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Kruiningen verbruikt circa 1310 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €205 tot €385. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €150 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€680
Buitenlucht2575kWh€449€231
Bodemwarmte1875kWh€313€367
Hybride1325 kWh + 375 M3€483€197

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kruiningen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn een stuk of wat zaken: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Reimerswaal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening van je gemeente Reimerswaal. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.reimerswaal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Kruiningen. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €525 tot wel €2850. Interesse naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kruiningen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze pakweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf circa €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQSY080B50 KW€6150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW200 YKA + TSA-100015 KW€2800,-
AuerEdel 100 Air0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Kruiningen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!