Warmtepomp Krabbendijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Krabbendijke? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene elementen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Krabbendijke.
warmtepomp-installateur-4413

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroom-gebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Krabbendijke

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit diverse producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Krabbendijke kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Krabbendijke? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website vergelijk jij binnen enkele minuten erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4413).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Verderop check jij handige toelichtingen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Krabbendijke kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €215,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €19.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Krabbendijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-krabbendijke

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2300. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels velerlei facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23200Passief koelen, erg duur
Water-water€17700 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4000 – €6175Eenvoudige installatie
Lucht-water€3600 – €7075Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €6900Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Krabbendijke verbruikt circa 1310 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €265 tot €390. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €150 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€677
Buitenlucht2300kWh€467€210
Bodemwarmte1725kWh€332€345
Hybride1325 kWh + 550 M3€501€176

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Krabbendijke?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Reimerswaal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Reimerswaal. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.reimerswaal.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Krabbendijke. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €700 tot ongeveer €3150. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Krabbendijke (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ongeveer €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€225, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier30RQSY060B39 KW€5050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + TSA-100011 KW€2400,-
AtlanticExplorer V4 270L C0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Krabbendijke aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!