Warmtepomp Rilland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Rilland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse elementen. Verderop check je praktische info over een warmtepomp kopen in Rilland.
warmtepomp-installateur-4411

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode-regio4411
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31310 M3
Stroom-verbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rilland

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rilland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het verblijf en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rilland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website doorzoek je eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4411).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp benut de energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Op deze website tref je samengestelde informatie met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rilland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €11.300. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.275 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Rilland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rilland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een royale subsidie haal je een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6300. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De factuur wordt mede bepaald door verschillende onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27700Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17100 – €20900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €6400Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €6975Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2725 – €5050Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Rilland verbruikt circa 1310 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €275 tot €335. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€676
Buitenlucht2675kWh€460€216
Bodemwarmte1900kWh€324€352
Hybride1525 kWh + 575 M3€493€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rilland?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Reimerswaal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we de erkende groene lening in de regio Reimerswaal. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.reimerswaal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, dikwijls is er de ISDE-subsidie Rilland. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot plusminus €3600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rilland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ongeveer €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQSY050B32 KW€4350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + TSA-10009 KW€2200,-
AtlanticExplorer V4 200L C0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Rilland aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!