Warmtepomp Hansweert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hansweert? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Hansweert.
warmtepomp-installateur-4417

 • Duurzame investering
 • Beschikt over koelende functie
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Een zeer hoog rendement
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcodegebied4417
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hansweert

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat velerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hansweert kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Hansweert? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze tool vind jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4417).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Verderop ontdek jij omvangrijke gegevens die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Hansweert heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €170,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €23.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.800 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Hansweert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hansweert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij interessante subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5600. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24000Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€17600 – €23500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4000 – €7475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5500 – €6400Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2575 – €5850Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hansweert verbruikt ongeveer 1310 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €250 tot €390. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €150 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€681
Buitenlucht2700kWh€456€225
Bodemwarmte1825kWh€320€361
Hybride1575 kWh + 575 M3€490€191

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hansweert?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Reimerswaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening via jouw gemeente Reimerswaal. Het gaat om een speciale lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.reimerswaal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Hansweert. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 en kunnen oplopen tot €2600. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hansweert (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier61AF-014X9-B9 KW€2050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + TSA-10004 KW€1700,-
AuerEdel 150 Air0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Hansweert aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!