Warmtepomp Kats

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kats? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina check je meer info over een warmtepomp kopen in Kats.
warmtepomp-installateur-4485

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4485
Netnummer0113 (+31113)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kats

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt flink wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kats kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Kats? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via de warmtepomp-vergelijker check jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4485).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website bekijk jij accurate toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Kats kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €12.400. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Kats (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kats

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. actuele subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door allerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27400Hoog rendement, hoge investering
Water-water€17500 – €20800Beste rendement
Lucht-lucht€4100 – €6600Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6275Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2200 – €6100Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Kats consumeert pakweg 1260 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €220 tot €330. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €140 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€706
Buitenlucht2300kWh€480€226
Bodemwarmte1600kWh€339€367
Hybride1475 kWh + 350 M3€515€191

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kats?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt samen met jouw reguliere gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Noord-Beveland. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.noord-beveland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Kats. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €575 tot ongeveer €2400. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kats (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1600.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier61WG025 met pompen32 KW€5000,-
Mitsubishi ElectricCAHV-P500YA/B-HPB40 KW€5300,-
BoschCompress 3000 EWT2 KW€1500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kats aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!