Warmtepomp Wissenkerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Wissenkerke? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €305,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wissenkerke.
warmtepomp-installateur-4491

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Diverse erkende installateurs
 • Veilig alternatief
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wissenkerke

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wissenkerke heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Wissenkerke? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze website tref je snel (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4491).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Verderop tref jij praktische adviezen over de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Wissenkerke heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.400 en €19.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Wissenkerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wissenkerke

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6200. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur komt tot stand door diverse onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26600Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€16800 – €25000Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €7375Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4100 – €7125goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2175 – €5400Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wissenkerke gebruikt om en nabij 1260 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €205 tot €325. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €200 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€708
Buitenlucht2550kWh€496€212
Bodemwarmte1675kWh€354€354
Hybride1375 kWh + 575 M3€531€177

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wissenkerke?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren meerdere zaken: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Noord-Beveland. Dit is een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.noord-beveland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wissenkerke. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot doorgaans €2350. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wissenkerke (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ong. €1675.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier30WG-025A37 KW€5500,-
Mitsubishi ElectricPQRY-P250 + PWFY (hydrokit)32 KW€5000,-
BuderusLogatherm GWPL – 3536 KW€4600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wissenkerke aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!