Warmtepomp Colijnsplaat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Colijnsplaat? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei elementen. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Colijnsplaat.
warmtepomp-installateur-4486

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Constante temperatuur
 • Toekomstbestendig
 • Hogere woningwaarde
 • Hoog rendement

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcodegebied4486
Netnummer0113 (+31113)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Colijnsplaat

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verschillende toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Colijnsplaat kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Colijnsplaat? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij zonder problemen installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4486).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder check je waardevolle adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Colijnsplaat kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €10.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Colijnsplaat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-colijnsplaat

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. D.m.v. de hoge subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €27000Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16900 – €23300Ook koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7400Relatief voordelig
Lucht-water€4700 – €7125Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2275 – €5450Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Colijnsplaat gebruikt om en nabij 1260 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €325. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €200 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€707
Buitenlucht2325kWh€488€219
Bodemwarmte1625kWh€346€361
Hybride1475 kWh + 350 M3€523€184

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Colijnsplaat?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval hebben we een speciale groene lening in de gemeente Noord-Beveland. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.noord-beveland.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Colijnsplaat. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €750 en kunnen oplopen tot €2450. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Colijnsplaat (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ong. €1800.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier30WG-020A32 KW€5000,-
Mitsubishi ElectricCRHV-P600YA-HPB60 KW€7800,-
BrunnerBWP 3/138 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Colijnsplaat aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!