Warmtepomp Kortgene

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kortgene? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene zaken. Verderop check je praktische info over een warmtepomp kopen in Kortgene.
warmtepomp-installateur-4484

 • Goed voor het milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
Netnummer0113 (+31113)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kortgene

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kortgene kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kortgene? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze website vergelijk jij snel erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4484).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Hierna vind je accurate details over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Kortgene kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €12.200. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Kortgene (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kortgene

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van een hoge subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24300Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15100 – €21000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4750 – €6975Relatief lage investering
Lucht-water€5400 – €6850Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €5300Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Kortgene gebruikt om en nabij 1260 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing ligt tussen de €240 tot €345. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€705
Buitenlucht2375kWh€472€233
Bodemwarmte1925kWh€331€374
Hybride1400 kWh + 600 M3€508€197

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kortgene?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Noord-Beveland. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.noord-beveland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kortgene. De hoogte van dit bedrag hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €725 en lopen op tot wel €1800. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kortgene (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je pakweg €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2025.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier61WG02532 KW€5000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80YAA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
AWBGeniaAir 5/2 AWB5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Kortgene aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!