Warmtepomp Kamperland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Kamperland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende elementen. Op deze pagina bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Kamperland.
warmtepomp-installateur-4493

 • Een verantwoorde keuze
 • Verwarmen en koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Flinke subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4493
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kamperland

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kamperland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Kamperland? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4493).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder ontdek jij toepasbare adviezen m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Kamperland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €265,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.100 en €19.300. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Kamperland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kamperland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels de huidige subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3400. Het prijskaartje wordt getekend door allerlei facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25000Hoge subsidie, erg duur
Water-water€18000 – €21900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5400 – €7500Verwarmen en koelen
Lucht-water€3700 – €6750Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2775 – €6450Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kamperland consumeert om en nabij 1260 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €250 tot €370. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €130 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€709
Buitenlucht2650kWh€461€248
Bodemwarmte1800kWh€319€390
Hybride1325 kWh + 350 M3€496€213

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kamperland?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Noord-Beveland. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.noord-beveland.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kamperland. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het type en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot maar liefst €2200. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kamperland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ong. €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2025.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier30WG-030A40 KW€5800,-
Mitsubishi ElectricPQRY-P300 + PWFY (hydrokit)38 KW€5600,-
BulexMagna Aqua 150/20 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kamperland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!