Warmtepomp Geersdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Geersdijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van meerdere factoren. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Geersdijk.
warmtepomp-installateur-4494

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Los van de energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcodegebied4494
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Geersdijk

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er is keuze uit verscheidene producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geersdijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Geersdijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze tool ontdek je veelzijdige installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4494).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je samengestelde info aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Geersdijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.300 en €20.100. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.050 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Geersdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geersdijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van een hoge subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride oplossing is er vanaf €2700. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23200Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17300 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €7000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3500 – €6875Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2950 – €5700Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Geersdijk gebruikt ong. 1260 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing varieert van €255 tot €325. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €150 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1250m3€710
Buitenlucht2475kWh€469€241
Bodemwarmte2075kWh€327€383
Hybride1525 kWh + 350 M3€504€206

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Geersdijk?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan is er de unieke groene lening in de gemeente Noord-Beveland. Het betreft een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.noord-beveland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Geersdijk. Hoeveel je krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot maar liefst €3500. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geersdijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1775.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier30WG-035A47 KW€6500,-
Mitsubishi ElectricPQRY-P350 + PWFY (hydrokit)45 KW€6300,-
BUVAEcoClimate Hybrid4 KW€1700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Geersdijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!