Warmtepomp Tuil

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Tuil? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Tuil.
warmtepomp-installateur-4176

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verkoeling in de zomer
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Waardevermeerdering huis
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tuil

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tuil kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Tuil? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze website vergelijk je bruikbare verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4176).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je waardevolle info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tuil kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €15.000. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk model heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.150 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Tuil (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tuil

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van een flinke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje hangt af van diverse factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27700Geen geluid, prijzig
Water-water€14000 – €23400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4050 – €6150CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4600 – €6600Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €6850Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Tuil gebruikt circa 1710 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €375. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €195 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€706
Buitenlucht2375kWh€487€219
Bodemwarmte1825kWh€346€360
Hybride1350 kWh + 450 M3€522€184

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Tuil?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Neerijnen. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.neerijnen.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Tuil. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 en kunnen oplopen tot €3550. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tuil (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op grofweg €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
BulexMagna Aqua 150/20 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPCM85V8 KW€2100,-
ARTELSHP6RL245 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Tuil aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!