Warmtepomp Varik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Varik? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Op deze pagina bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Varik.
warmtepomp-installateur-4064

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Verkoeling in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante salderingsregeling
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcodegebied4064
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Varik

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Varik kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Varik? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze website check jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4064).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Verderop lees jij bruikbare toelichtingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Varik kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €14.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Varik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-varik

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6800. Het hybride systeem is er vanaf €3100. De uiteindelijke investering kan men berekenen met velerlei factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26800Passief koelen, relatief duur
Water-water€14900 – €21000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €7400Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3650 – €6900Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2875 – €5650Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Varik verbruikt om en nabij 1710 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €275 tot €340. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €135 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€681
Buitenlucht2400kWh€463€218
Bodemwarmte1850kWh€327€354
Hybride1525 kWh + 350 M3€497€184

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Varik?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Neerijnen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Neerijnen. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.neerijnen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Varik. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €925 tot gemiddeld €3750. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Varik (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AuerEdel 100 Eau0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄELI60 (B/W)58 KW€7600,-
ArgoAEI1G80EMX + Emix0 KW€1100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Varik aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!