Warmtepomp Waardenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Waardenburg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Waardenburg.
warmtepomp-installateur-4181

 • Verantwoorde investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4181
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Waardenburg

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waardenburg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Waardenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4181).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op deze pagina doorzoek jij waardevolle info aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Waardenburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.200 en €17.400. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Waardenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waardenburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door de hoge subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6300. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3300. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27600Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17200 – €20800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4750 – €6600Werkt ook als een airco
Lucht-water€4150 – €7100Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €6600Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Waardenburg gebruikt circa 1710 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €275 tot €365. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, rond de €150 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€707
Buitenlucht2500kWh€495€212
Bodemwarmte1975kWh€354€354
Hybride1375 kWh + 600 M3€530€177

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Waardenburg?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Neerijnen. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.neerijnen.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Waardenburg. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot plusminus €3850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Waardenburg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
BUVAEcoClimate Hybrid4 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricPH(R)50V4 KW€1700,-
ARTELSHP8RL246 KW€1900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Waardenburg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!