Warmtepomp Est

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Est? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €250,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verschillende randvoorwaarden. Op onze website check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Est.
warmtepomp-installateur-4185

 • Volledig van het gas af
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4185
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroom-verbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Est

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt verscheidene onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Est kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Est? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze website tref je moeiteloos warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4185).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna check je veelzijdige details omtrent de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Est kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €7.000 en €19.900. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Est (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-est

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel lagere gaskosten. Middels actuele subsidies krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7400. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2500. De factuur wordt gecalculeerd door diverse randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25800Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €21100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €6875Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4650 – €6325Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2325 – €5200Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Est gebruikt ongeveer 1710 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schatten we op €260 tot €345. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €165 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€709
Buitenlucht2575kWh€468€241
Bodemwarmte1775kWh€326€383
Hybride1450 kWh + 500 M3€503€206

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Est?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Neerijnen. Dit is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.neerijnen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Est. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot doorgaans €3500. Benieuwd naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Est (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
BUVAEcoClimate LW65 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricPH(R)100Y9 KW€2200,-
ARTELSHP12RL2411 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Est aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!