Warmtepomp Ophemert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Ophemert? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je verdere details over een warmtepomp kopen in Ophemert.
warmtepomp-installateur-4061

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4061
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ophemert

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit flink wat installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ophemert heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Ophemert? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze vergelijker bekijk je veelzijdige leveranciers en installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4061).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna tref je bruikbare adviezen omtrent de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ophemert kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €24.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.750 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Ophemert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ophemert

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van allerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27900Veel vermogen, prijzig
Water-water€13100 – €22100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5050 – €6975Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5300 – €7100Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2175 – €5950Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ophemert gebruikt ongeveer 1710 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schommelt tussen €235 tot €305. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €140 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€678
Buitenlucht2375kWh€441€237
Bodemwarmte1725kWh€305€373
Hybride1375 kWh + 475 M3€475€203

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ophemert?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar mitsen en maren: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de regio Neerijnen. Het is een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.neerijnen.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ophemert. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €800 tot ongeveer €2800. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ophemert (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AuerEdel 150 Air0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI28P (B/W)27 KW€4350,-
ArgoAEI1G65EMX + Emix0 KW€1100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Ophemert aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!