Warmtepomp Hellouw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hellouw? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hellouw.
warmtepomp-installateur-4174

 • Kies voor duurzame warmte
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode-regio4174
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hellouw

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hellouw kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hellouw? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool lees je bruikbare (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4174).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website doorzoek je toepasbare adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hellouw kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.700 en €20.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.500 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Hellouw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hellouw

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Geholpen door een royale subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6300. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2400. De totaalprijs is gebaseerd op verscheidene onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23000Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14000 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €6125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4850 – €6875Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2600 – €5150Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hellouw consumeert ongeveer 1710 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €245 tot €385. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €185 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€704
Buitenlucht2600kWh€472€232
Bodemwarmte2025kWh€331€373
Hybride1375 kWh + 575 M3€507€197

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hellouw?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Neerijnen. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.neerijnen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hellouw. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot plusminus €2750. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hellouw (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ong. €1925.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
BrunnerBWP 3/138 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricZC(R)140Y15 KW€2800,-
ARTELMHP16RL24P313 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hellouw aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!