Warmtepomp Heesselt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Heesselt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. Op deze pagina vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heesselt.
warmtepomp-installateur-4063

 • Een verantwoorde warme woning
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Klaar voor de toekomst
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode-regio4063
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heesselt

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heesselt kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Heesselt? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze vergelijker bekijk je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4063).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je bruikbare adviezen inzake de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Heesselt kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €14.300. We spreken over 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.125 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Heesselt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heesselt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van een royale subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2000. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26100Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14400 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €7200Relatief lage investering
Lucht-water€4900 – €6525Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €6600Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Heesselt verbruikt circa 1710 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €385. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €170 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€680
Buitenlucht2775kWh€456€224
Bodemwarmte2000kWh€320€360
Hybride1375 kWh + 425 M3€490€190

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Heesselt?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Neerijnen. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.neerijnen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heesselt. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot wel €1600. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heesselt (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AuerEdel D 270 Air 1-Ech0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI43P (B/W)43 KW€6100,-
ArgoAEI1G65EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heesselt aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!