Warmtepomp Haaften

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Haaften? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €200,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. Op onze website bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Haaften.
warmtepomp-installateur-4175

 • Minder CO-2 belasting
 • Ook koelen is mogelijk
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4175
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haaften

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haaften kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Haaften? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze website tref je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4175).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees je actuele gegevens aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haaften kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.900 en €19.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type installatie heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.225 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Haaften (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haaften

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van ISDE subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride variant is er vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26600Hoog rendement, erg duur
Water-water€14600 – €21600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3950 – €6450Kan ook als airco werken
Lucht-water€3850 – €6050Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2375 – €6500Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Haaften verbruikt ongeveer 1710 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €255 tot €375. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €125 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€705
Buitenlucht2575kWh€479€226
Bodemwarmte1950kWh€338€367
Hybride1450 kWh + 525 M3€515€190

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Haaften?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalzaken: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Neerijnen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Neerijnen. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.neerijnen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Haaften. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot wel €3550. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Haaften (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
BuderusLogatherm GWPL – 3536 KW€4600,-
Mitsubishi ElectricPM50V4 KW€1700,-
ARTELSHP4RL244 KW€1700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Haaften aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!