Warmtepomp Opijnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Opijnen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €200,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan allerlei aspecten. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Opijnen.
warmtepomp-installateur-4184

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beschikt over koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4184
Netnummer0418 (+31418)
Gasgebruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Opijnen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opijnen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Opijnen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze website doorzoek jij veelzijdige leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4184).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Verderop ontdek je samengestelde adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Opijnen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €21.200. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.400 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Opijnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opijnen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via de hoge subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €5800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De totaalprijs wordt gecalculeerd door specifieke factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23500Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17100 – €21500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4800 – €6500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5500 – €6175Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2275 – €6750Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Opijnen gebruikt circa 1710 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €220 tot €335. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€708
Buitenlucht2550kWh€460€248
Bodemwarmte1825kWh€319€389
Hybride1400 kWh + 375 M3€496€212

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Opijnen?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Neerijnen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Neerijnen. Het gaat om een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.neerijnen.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Opijnen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot maar liefst €3600. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Opijnen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze grofweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
BUVAEcoClimate LW44 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricPH(R)75V6 KW€1900,-
ARTELSHP10RL2411 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Opijnen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!