Warmtepomp Opheusden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Opheusden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en ecologische oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op onze website lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Opheusden.
warmtepomp-installateur-4043

 • Milieubewuste keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Relatief weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcodegebied4043
Netnummer0488 (+31488)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Opheusden

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opheusden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Opheusden? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met onze tool vind jij snel en eenvoudig installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4043).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind jij accurate informatie die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Opheusden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €23.800. We spreken over vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Opheusden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opheusden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2300. De factuur wordt getekend door verschillende onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €25500Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€16100 – €24300Beste rendement
Lucht-lucht€3800 – €7100Relatief voordelig
Lucht-water€4400 – €7375Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2300 – €5400Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Opheusden verbruikt ong. 1670 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €205 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €155 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€674
Buitenlucht2550kWh€452€222
Bodemwarmte1800kWh€317€357
Hybride1575 kWh + 450 M3€485€189

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Opheusden?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Neder-Betuwe?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan hebben we de interessante groene lening via jouw gemeente Neder-Betuwe. Dit is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.nederbetuwe.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Opheusden. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot ongeveer €3150. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Opheusden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je pakweg €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AtlanticExplorer V4 270L C0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI17 (B/W)17 KW€3500,-
ArgoAEI1G110EMX + HKDER57I**8 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Opheusden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!