Warmtepomp Dodewaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Dodewaard? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en duurzame benadering om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dodewaard.
warmtepomp-installateur-6669

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
Netnummer0488 (+31488)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Dodewaard

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verscheidene systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dodewaard kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Dodewaard? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze website doorzoek jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6669).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check jij bruikbare aanbevelingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Dodewaard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €24.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.275 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Dodewaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dodewaard

Omliggende plaatsen:

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via de huidige subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2000. De totaalprijs wordt gecalculeerd door meerdere variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €28000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17400 – €20600Beste rendement
Lucht-lucht€3900 – €6775Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3750 – €6800Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €6150Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Dodewaard gebruikt plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €205 tot €395. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €135 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€688
Buitenlucht2725kWh€475€213
Bodemwarmte2075kWh€337€351
Hybride1400 kWh + 550 M3€509€179

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Dodewaard?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Neder-Betuwe?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Neder-Betuwe. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.nederbetuwe.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Dodewaard. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot gemiddeld €1700. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Dodewaard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze zo’n €1975.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart 408 + CTC EcoZenith 25010 KW€2800,-
RemkoHTS 130 Stuttgart Solar7 KW€2000,-
ClivetWSAN-XES 30.257 KW€7000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Dodewaard aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!