Warmtepomp Echteld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Echteld? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Verderop tref je meer info over een warmtepomp kopen in Echteld.
warmtepomp-installateur-4054

 • Een verantwoorde keuze
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode-regio4054
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Echteld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je hebt keuze uit allerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Echteld kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Echteld? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl bekijk je waardevolle de beste installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4054).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek je praktische raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Echteld kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €17.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.150 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Echteld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-echteld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Middels ISDE subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6300. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3300. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25500Hoge besparing, erg duur
Water-water€15400 – €21600Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6550Kan ook als airco werken
Lucht-water€5050 – €7400Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2775 – €6150Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Echteld consumeert om en nabij 1670 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €240 tot €395. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €140 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€677
Buitenlucht2725kWh€474€203
Bodemwarmte1850kWh€339€339
Hybride1450 kWh + 375 M3€508€169

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Echteld?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat zaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Neder-Betuwe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Neder-Betuwe. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.nederbetuwe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Echteld. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot ongeveer €2950. Benieuwd naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Echteld (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AuerEdel 100 Air0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI28 (B/W)27 KW€4350,-
ArgoAEI1G50EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Echteld aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!