Warmtepomp IJzendoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in IJzendoorn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Op deze pagina lees je praktische info over een warmtepomp kopen in IJzendoorn.
warmtepomp-installateur-4053

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verwarmen en koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in IJzendoorn

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJzendoorn kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in IJzendoorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via warmtepomprevolutie.nl vergelijk je direct verwarmingsinstallateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4053).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref jij uitgebreide gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in IJzendoorn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €15.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit IJzendoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijzendoorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Middels actuele subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6700. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2700. De totaalprijs wordt vastgesteld door verscheidene randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23600Passief koelen, relatief duur
Water-water€13300 – €24700Koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €7075Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4800 – €6725Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2875 – €5600Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in IJzendoorn gebruikt pakweg 1670 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing komt uit tussen de €265 tot €360. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €165 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€676
Buitenlucht2650kWh€466€210
Bodemwarmte1600kWh€331€345
Hybride1525 kWh + 550 M3€500€176

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in IJzendoorn?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn meerdere voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Neder-Betuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Neder-Betuwe. Het betreft een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.nederbetuwe.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie IJzendoorn. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot ongeveer €2050. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming IJzendoorn (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ong. €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AuerEdel 80 Air0 KW€1100,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI22P (B/W)21 KW€3900,-
ArgoAEI1G50EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice IJzendoorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!