Warmtepomp Kesteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Kesteren? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Kesteren.
warmtepomp-installateur-4041

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
Netnummer0488 (+31488)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kesteren

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kesteren heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kesteren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze website doorzoek je zonder problemen (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4041).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk je bruikbare details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kesteren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.000 en €19.500. We spreken over vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.800 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Kesteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kesteren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Middels actuele subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2000. De factuur wordt bepaald aan de hand van diverse aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27400Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13400 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €7325Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5050 – €6150Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2775 – €5900Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Kesteren gebruikt plusminus 1670 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €235 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €170 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€673
Buitenlucht2450kWh€444€229
Bodemwarmte2050kWh€310€363
Hybride1500 kWh + 400 M3€478€195

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kesteren?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Neder-Betuwe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Neder-Betuwe. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.nederbetuwe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kesteren. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 en kunnen oplopen tot €2750. Benieuwd naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kesteren (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AtlanticExplorer V4 200L C0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI14 (B/W)14 KW€3200,-
ArgoAEI1G80(B)EMX + HKCER57I**6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kesteren aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!