Warmtepomp Ochten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ochten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken. Op onze website lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ochten.
warmtepomp-installateur-4051

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode-regio4051
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ochten

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tientallen installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ochten kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Ochten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl check jij zonder problemen leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4051).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina tref jij bruikbare gegevens omtrent beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Ochten kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €13.400. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.250 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Ochten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ochten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij actuele subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3100. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €24700Veel besparen, dure installatie
Water-water€15300 – €20400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5000 – €7150Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4450 – €7475goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2825 – €5700Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ochten gebruikt circa 1670 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €225 tot €310. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €175 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€675
Buitenlucht2725kWh€459€216
Bodemwarmte2025kWh€324€351
Hybride1400 kWh + 475 M3€493€182

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ochten?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Neder-Betuwe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Neder-Betuwe. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.nederbetuwe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ochten. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot plusminus €3700. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ochten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AuerCylia Air 300 1-Ech0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI22 (B/W)21 KW€3900,-
ArgoAEI1G50EMX + Emix0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ochten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!