Warmtepomp Berg en Dal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Berg en Dal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere elementen. In het volgende kopje tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Berg en Dal.
warmtepomp-installateur-6571

 • Een verantwoorde keuze
 • Verwarmen en koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode-regio6571
Netnummer024 (+3124)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Berg en Dal

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verschillende toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berg en Dal kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Berg en Dal? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van de warmtepomp-vergelijker tref je vandaag nog erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6571).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Op deze pagina vind je uitgebreide aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Berg en Dal kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.500 en €17.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.000 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Berg en Dal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berg-en-dal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van lucratieve subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6300. Het hybride systeem is er vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25600Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17300 – €23700Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €6375Werkt ook als een airco
Lucht-water€5000 – €6225Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2800 – €6850Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Berg en Dal consumeert plusminus 1520 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €270 tot €320. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€693
Buitenlucht2300kWh€457€236
Bodemwarmte2100kWh€319€374
Hybride1500 kWh + 500 M3€492€201

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Berg en Dal?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Berg en Dal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Berg en Dal. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.bergendal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Berg en Dal. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot maar liefst €3750. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Berg en Dal (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1675.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFE11 KW€2400,-
MeetingMD30D10 KW€2150,-
ToshibaEstia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM6-E19 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Berg en Dal aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warme lucht de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente